
Το Παραδοσιακό τυροκομείο δημιουργήθηκε το 1952 από τον Χαράλαμπο Δουρουντουδάκη στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου.
Σήμερα συνεχίζουμε την παράδοση, ως ιδιωτική οικογενειακή επιχείρηση, με σύγχρονο εξοπλισμό σε μηχανήματα και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, χωρίς ομως να παρεκκλίνουμε απο τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των προϊόντων μας. Τα προϊόντα που παράγουμε είναι:
παραδoσιακό ανθότυρο, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα, ξινομυζήθρα και λευκό τυρί άλμης
Στο τυροκομείο "Δουρουντουδάκη-Μανωλάκη" φτιάχνουμε τυροκομικά προϊόντα με γάλα της περιοχής μας.
Η περιοχή των Μυριοκεφάλων διαθέτει εκτεταμένες ορεινές εκτάσεις και αιγοπρόβατα που ελεύθερα βόσκουν σ' αυτές. Επομένως, τα παραδοσιακά τυριά που παράγονται με φυσικό τρόπο από αιγοπρόβειο γάλα έχουν τα χαρακτηριστικά της περιοχής που παράγονται.
Τα προϊόντα είναι αγνά χωρίς συντηρητικά, με φυσική ωρίμανση και εξυγίανση.
Η επιχείρηση εφαρμόζει τα πιστοποιημένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας HACCP και ISO έτσι ώστε τα προϊόντα της να πληρούν τις προδιαγραφές της Ελληνικής Νομοθεσίας και όλους τους όρους που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση.